Brouwerij Betsy

It's apero time!
Brouwerij Betsy brouwt biertjes met een duidelijke link naar de gemeente Bredene. Betsy dankt haar naam aan het standbeeld ‘De wind’ op het Bredense Duinenplein, in de volksmond ‘Blote Betsy’ genoemd. We gebruiken Betsy’s silhouet op ons glas en bieretiket. Op de achtergrond van het etiket zien we de Bredense duinen.
Bredenaar Jürgen Tavernier studeerde in 1996 af als graduaat in de Voedings- en Dieetkunde. Nadien werkte hij zo’n 20 jaar als zelfstandig diëtist. Deze studies komen hem nu goed van pas bij het brouwen van bier. Het ganse brouwproces is uiteindelijk pure chemie en de kennis van kruiden was een basis voor het verkrijgen van een volle,
aangename nasmaak in het bier.
Na een cursus artisanaal bier brouwen aan Syntra West, volgde Jürgen de 2-jarige cursus Brouwer aan het CVO Pantha Rhei  in Gent. Na menig testbrouwsel, brouwde hij het bier aanvankelijk in de gloednieuwe brouwerij Bram’s Brewery. Per brouwsel produceerden we 5 hectoliter.
Daar de vraag groter werd dan wat Jürgen daar kon brouwen, worden zowel de Blonde Betsy, de Betsy Brunette en de Betsy Tripel nu vervaardigd in The Brew Society. Daar brouwen we 50 hectoliter per brouwdag.
Wieder zien der preus op! Geniet van het Betsy bier -en jenever in de Brèininge Boîte. 

Proefbrouwerij: Duinenstraat 47 8450 Bredene 

http://www.brouwerijbetsy.be/