Bakkerij Vanheste

"Dirk Vanheste en zijn vrouw Evelynn zijn beiden ambachtelijke bakkers. Tijdens hun opleiding aan Ter Groene Poorte vonden ze meer dan de liefde voor de bakkerstiel... ze vonden elkaar. Sindsdien verwennen ze samen hun klanten met een ruim assortiment broden, banketgebak, boterkoeken, pistolets... Kneden, rijzen, bakken en afwerken; alles gebeurt in hun eigen atelier. Ben je in Oostende, proef dan zeker eens van hun traditionele streekproducten: de splitwafels of glazuurspeculoos.
De splitwafels worden gebakken in gietijzeren wafelijzers zoals vroeger. De vulling is met lichte boterroom. Je hebt de keuze tussen twee soorten West-Vlaamse splitwafels: de ovale met vanilleboterroom en de ronde met kirschroom.
Het recept van hun heerlijk speculooskoekje gaat terug tot 1939. Grootvader Jerome Vanheste bakte reeds voor WOII glazuurspeculaas in Oostende. Toen kregen de koeken nog hun vorm in speculaasplanken, vader Willy schafte zich vervolgens de speculaasmachine aan waar Dirk vandaag nog zijn glazuurspeculaas mee walst of uitrolt. Na afkoelen werkt Dirk de koeken af met mooie glazuurkrullen."

100% West-Vlaams streekproducten: Glazuurspeculoos, Splitwafel Vanheste
De verse glazuurspeculoos vind je bij ons in de Ostensche Boîte.

Torhoutsesteenweg 202, 8400 Oostende

www.bakkerijvanheste.com